Românii intră în febra criptomonedelor. 1 din 10 utilizatori de internet a cumpărat bani virtuali

Bitcoin. Foto: Pixabay

Potrivit unui studiu realizat de Exact Business Solutions, tinerii cu vârste între 18 și 30 de ani investesc tot mai mult în criptomonede.

În ultimele trei luni, aproape 10 la sută dintre românii utilizatori de internet au cumpărat bani virtuali cel puțin o dată la trei luni.

Profilul ”trader-ului” particular din România este destul de simplu. Criptomonedele sunt populare în special printre tinerii din mediul urban. Două treimi dintre cei care cumpără monede virtuale sunt bărbați, iar mai bine de jumătate sunt tineri.

15% din totalul celor chestionaţi au declarat că folosesc aplicaţii de trading online cel puţin o dată pe lună.

De asemenea, tranzacțiile online au luat amploare în ultima perioadă în România, aplicații precum Revolut, Forex și eToro împărțind mai bine de jumătate din cota totală de piață.

Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ la nivel național de peste o mie de respondenți, aceștia utilizând zilnic internetul și având vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.

Valoarea totală a pieței mondiale a criptomonedelor a depășit recent pragul de 2 mii de miliarde de dolari, mai bine de jumătate din aceasta fiind reprezentată de capitalizarea monedei Bitcoin.

Cum poți mina Bitcoin – pe înțelesul tuturor