Revin restricțiile în Capitală. Lista completă a măsurilor

Restaurantele, barurile și cafenelele se vor închide în București. Foto: Pixabay

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis să ia măsuri restrictive, după ce rata de incidență a COVID-19 a depășit trei cazuri la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni.

Astfel, autoritățile locale au decis intrarea Capitalei în scenariul roșu, fapt care duce la închiderea restaurantelor (n.r. – la interior), teatrelor, cinematografelor, cluburilor și a cazionurilor.

Potrivit deciziei, o parte din elevi vor face doar cursuri online.

Preșcolarii și elevii din învățământul primar își vor continua studiile în băncile școlilor, la fel ca elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-ea și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale

Elevii nu vor mai avea voie deloc la cursuri doar dacă se va atinge o rată de incidență de 6, dublă față de cât este în prezent.

Bucureștiul intră în scenariul roșu, începând din data de 08.03.2021, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Capitala ieșise din scenariul roșu în 20 februarie, restaurantele fiind deschise la interior câteva zile mai târziu.

Autoritățile au decis să interzică și organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice sau private sau a altor evenimente culturale.

Arafat: ”Dacă nu luăm măsurile locale, vom ajunge să luăm măsuri naționale mult mai drastice”