Recoltarea de scoici și rapane în Marea Neagră a fost interzisă. Pericolul identificat de autorități

scoici
Foto: lallakim / pixabay.com

Recoltarea de scoici și rapane în Marea Neagră a fost interzisă de Autoritatea Sanitar Veterinară, după ce analizele de apă au arătat că toxicitatea atinge valori crescute și există risc pentru consum, relatează Radio Constanța.

Potrivit buletinelor de analiză din ultima perioadă, s-au înregistrat depășiri peste valorile limită acceptate ale speciilor de fitoplancton cu potențial toxic. Prin urmare, hrana scoicilor ar putea fi toxică, ceea ce înseamnă că și ele ar putea fi contaminate, creându-le probleme consumatorilor.

Astfel, pescarii români nu mai au voie să pescuiască scoici, vongole și rapane din zone precum Agigea și Mangalia.

Foto: lallakim / pixabay.com

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.