Raed Arafat: La vizitele de sărbători, să se poarte mască și în interiorul locuințelor

raed arafat
Foto: Facebook

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, le recomandă românilor ca, de sărbători, să poarte mască și în interiorul locuințelor dacă vor primi oameni în vizită.

„Va fi frig, bineînţeles, dar să deschidă geamurile, să aerisească. Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepţia momentului în care se mănâncă – şi unde trebuie totuşi să se păstreze o distanţă – purtarea măştii”, a declarat el la postul de televiziune Digi24.

„Poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menţionate inclusiv de Organizația Mondială a Sănătății. Adică, cu o persoană cu care nu stai, în mare parte a timpului trebuie să ai mască, cu excepţia momentului în care mănânci şi trebuie să fie aerisire foarte bună în încăpere”, a mai spus Arafat.

Totuși, el a menționat că cel mai bine este ca astfel de vizite de sărbători să fie evitate: „Dar rămâne recomandarea să nu existe astfel de întâlniri, pentru că astfel de întâlniri pot expune şi persoanele în vârstă, pot expune şi persoanele apropiate şi pot să ducă o parte din aceste persoane în spitale şi poate chiar în stare foarte gravă. Să nu ne punem cu virusul. Trebuie să înţelegem această situaţie, nu avem alt fel de a o controla decât prin măsurile de distanţare, limitarea contactului, limitarea mobilităţii şi purtarea măştii”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.