Primele rezultate ale autopsiei tânărului de 28 de ani ce a murit pe masa de operație

valeriu stroilov
Valeriu Stroilov. Foto: Facebook

Primele rezultate ale autopsiei lui Valeriu Stoilov, tânărul ce a murit pe masa de operație la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, în timpul unei intervenții chirurgicale la cot, arată că bărbatul a murit în urma unui cardio-respiratoar cauzat de un edem pulmonar acut, relatează Antena 3 CNN.

Edemul pulmonar este o afecțiune ce contă în acumularea de lichid în plămâni. Practic, lichidul se acumulează în interstițiul pulmonar și spațiul alveolar. Din această cauză este afectată suprafața de schimb alveolo-capilar, ceea ce duce la scăderea saturației oxigenului în sângele periferic.

Tânărul a făcut edem pulmonar, nu a mai putut respira și s-a sufocat.

Medicii au descoperit în urma autopsiei și că bărbatul avea hipertrofie ventriculară stângă. Hipertrofia ventriculară stângă este o afecțiune ce constă în îngroșarea anormală a peretelui muscular al ventriculului stâng al inimii.

Rezultatele sunt preliminarii și nu se știe deocamdată dacă există o legătură între anestezie și moartea tânărului.

Valeriu Stoilov, cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatra Dornei, se accidentase recent la cot în timpul unui meci de fotbal cu prietenii. Medicii i-au spus că are o fractură la cot și că trebuie operat. L-au programat pentru o intervenție chirurgicală la data de 15 martie.

Potrivit medicilor, tânărul a fost internat în spital pe 13 martie și i s-au făcut analize și investigații preoperatorii și preanestezice, iar toate rezultatele au fost bune.

Imediat după ce a fost anesteziat, el a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Poliția a deschis un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și face cercetări în această cauză.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.