Primele 3 decese din cauza gripei din acest an. Câți oameni au primit vaccinul de la Ministerul Sănătății

vaccin injecție gripă covid
Foto: huntlh / pixabay.com

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a anunțat primele 3 decese din cauza gripei din sezonul 2021-2022.

Primul deces raportat a fost al unui bărbat în vârstă de 58 de ani din județul Timiș, care avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinat antigripal. El a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, și a murit pe 14 aprilie, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Sănătate Publică.

Pe 17 aprilie a murit o femeie în vârstă de 78 de ani, din județul Olt, fără condiții medicale preexistente cunoscute, nevaccinată antigripal. Ea a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.

A treia persoană care a murit este un bărbat în vârstă de 77 de ani, din județul Mureș, care avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinat antigripal. El a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3.

În săptămâna 4 – 10 aprilie 2022 numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă
clinică, infecții virale ale căilor respiratorii superioare și pneumonii) la nivel național a fost de peste 65.000.

În ceea ce privește gripa, în același interval au fost raportate la nivel național 2.149 de cazuri de gripă clinică comparativ.

Pana la data de 10 aprilie 2022 au fost vaccinate antigripal 1,5 milioane de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Foto: huntlh / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.