Prima reacție a Casei Albe după ce Putin a ordonat ca forțele nucleare ale Rusiei să fie plasate în alertă

casa albă
Casa Albă. Foto: The White House (Facebook)

„Rusia nu a fost în niciun moment amenințată de NATO”, a declarat pentru ABC News purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Jen Psaki, drept răspuns la ordinul dat de Putin de a plasa în alertă forțele nucleare ale Rusiei.

„L-am văzut făcând acest lucru iar și iar. În niciun moment Rusia nu a fost amenințată de NATO sau de Ucraina”, a declarat ea.

„Este un tipar de comportament al președintelui Putin și îi vom ține piept. Avem abilitatea de a ne apăra, dar în același timp trebuie să spunem lucrurilor pe nume în privința președintelui Putin”, a adăugat Psaki.

„Este un tipar de comportament pe care l-am mai văzut la președintele Putin în acest conflict, acela de a inventa amenințări care nu există pentru a-și justifica o agresiune ulterioară. Iar comunitatea internațională și poporul american ar trebui să se uite la amenințare din această perspectivă”, a mai spus Psaki.

În urmă cu puțin timp, președintele rus Vladimir Putin a ordonat Armatei să pună în alertă forțele nucleare de descurajare ale Rusiei, ca răspuns la „afirmațiile agresive” ale țărilor NATO.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.