Putin a ordonat Armatei să pună în alertă forțele nucleare, ca răspuns la „afirmațiile agresive” ale țărilor NATO

FOTO: DimitroSevastopol/Pixabay.com
FOTO: DimitroSevastopol/Pixabay.com

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat Armatei să pună în alertă forțele nucleare de descurajare ale Rusiei, ca răspuns la „afirmațiile agresive” ale țărilor NATO, anunță „The Guardian”.

Ordinul a fost dat în cadrul unei întâlniri între Putin, ministrul Apărării Serghei Șoigu și șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei Valerî Gerasimov.

„Înalți oficiali ai țărilor NATO fac afirmații agresive despre țara noastră, așa că îi ordon ministrului Apărării și șefului Statului Major să plaseze în regim de alertă specială forțele de descurajare ale Rusiei”, a spus Putin în timpul întâlnirii, potrivit agenției de presă Interfax din Rusia.

Potrivit Digi 24, plasarea în alertă înseamnă că soldații care se ocupă de focoasele nucleare sunt chemați la posturi și trebuie să rămână acolo permanent.

În momentul în care a invadat Ucraina, Putin a avertizat că cei care vor interveni vor suferi „consecințe” cum nu au mai trăit niciodată.

„Oricine încearcă să intervină sau, mai mult, să amenințe țara noastră sau poporul nostru, ar trebui să știe că răspunsul Rusiei va fi imediat și va avea consecințe cum nu ați mai trăit niciodată în istoria voastră. Suntem pregătiți pentru orice evoluție a evenimentelor. Toate deciziile în acest sens au fost luate deja. Sper că m-am făcut înțeles”, a spus președintele rus.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.