Preotul care a botezat bebelușul care a murit la scurt timp: Nu mi-au spus că e bolnav, toată lumea e vinovată, mai puțin părinții

FOTO: Greatnews.ro
FOTO: Greatnews.ro

Preotul Alexandru Mazarache, care a botezat bebelușul din Suceava care a murit la scurt timp, a declarat, pentru Agerpres.ro, că raportul medico-legal îi este favorabil, dar nu a făcut nicio informație publică, pentru că ancheta nu a fost încă finalizată.

Acesta spune că nu are nicio vină, iar după o pauză de trei luni, a revenit în biserică și slujește din nou.

„Eu n-am dat publicităţii niciun raport. Partea cealaltă a dat. Eu nu mi-am permis să fac asta chiar dacă erau probele indubitabil în favoarea mea. (…) Eu ştiu să fac un botez. N-a fost primul botez. (…) Nu numai că nu au spus că este bolnav, dar şi acum afirmă că copilul acesta a fost perfect sănătos, deşi IML arăta clar bolile de care suferea copilul. Vor să scoată pe toată lumea vinovată, mai puţin pe ei. Eu nu caut vina nimănui. (…)

După declaraţiile tatălui, probabil raportul respectiv va merge la avizare la IML Iaşi, probabil aşa-i procedura, poate şi la Bucureşti. Dacă se va aviza acest raport, familia probabil va fi nemulţumită şi va cere contraexpertiză. (…) În cazul respectiv s-a filmat autopsia, totul la vedere, au fost patru medici legişti, doi de la spital şi doi pe care i-am adus eu ca experţi. (…) Avocatul mi-a spus că datele sunt confidenţiale, nu sunt publice, dosarul nu s-a încheiat”, a spus Mazarache.

Medicii legiști din Suceava au ajuns la concluzia că Iustin, copilul decedat la botez, la câteva ore după ce a fost scufundat în cristelniță, a murit din alte cauze. Potrivit raportului transmis familiei, citat de observatornews.ro, afecțiunile pe care le prezenta copilul la internarea în Spitalul Județean Suceava (pneumonie interstițială, cel mai probabil de etiologie virală complicată în evoluția bronhopenumoniei formă severă) prin gravitatea lor, au fost sigur și direct letale.

Moartea copilului, conform raportului, s-a datorat „insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută, instalat pe fondul pneumoniei interstiţiale, complicată în evoluţie cu bronhopneumonie formă severă, la un nou născut prematur, nevaccinat şi nedispensarizat”.

Medicii legiști: Copilul decedat la botez, în Suceava, ar fi murit din alte cauze, nu de la scufundare

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.