Poliția i-a identificat pe cei care au atacat cu petarde o cățelușă

FOTO: Asociatia Freelifesm/Facebook
FOTO: Asociatia Freelifesm/Facebook

Cățelușa grav rănită în Satu Mare ar fi fost atacată cu o petardă de niște minori, potrivit polițiștilor. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Paula Gabor, a spus că polițiștii s-au autosesizat și ar fi descoperit că faptașii sunt minori.

Cățelușa maidaneză a fost atacată pe strada Botizului din Satu Mare și trăiește din mila locuitorilor din zonă, spun polițiștii. Oamenii legii spun că au luat legătura cu Asociația FreeLife, care are grijă de cățelușă, care se află în stare gravă la spital și urmează să se stabiliească dacă fapta se încadrează la infracțiune sau contravenție. Polițiștii mai spun că minorii ar fi aruncat cu petarde în zona în care se afla animalul.

„Din păcate acesta este rezultatul PETARDELOR. A început „show-ul , distracție cu petarde pe seama câinilor…” Acest suflet își ducea traiul din mila câtorva persoane, care îi ofereau mîncare și apă, ba chiar e și sterilizata, dar câțiva nemernici s-au găsit să se distreze pe seama ei, și nu oricum….ci i-au băgat petardă în gură…( să fie siguri că au de ce râde)…”, a scris Asociația pe contul de Facebook pe 30 decembrie.

Cățelușa a supraviețuit, iar după intervenția chirugicală se află sub tratament. Între timp s-au făcut mai multe plângeri, potrivit Asociației.
ONG-ul Free Life a anunțat că va cere verificarea camerelor de supraveghere din zona în care a avut loc accidentul și face apel la cetățeni în cazul în care au informații.

Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor prevede că rănirea sau schingiuirea animalelor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală între 1.200 lei și 120.000 lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.