Mai mulți bărbați au băgat o petardă în gura unui câine

FOTO: Digi24.ro
FOTO: Digi24.ro

Un caz șocant a avut loc la Satu Mare. Mai mulți bărbați au băgat o petardă în gura unui câine. Petarda a explodat, iar cățelul este acum, în stare gravă, la un cabinet veterinar.

Câinele era un maidanez hrănit de localnici. Asociația care l-a preluat oferă recompensă celor care pot da detalii despre indivizii care au făcut rău câinelui, potrivit Digi24.ro.

Studiile arată că aproape toți criminalii în serie și autorii de masacre au avut antecedente în chinuirea animalelor, înainte să facă victime printre oameni. Potrivit cercetătorilor, unul din doi criminali în serie a început prin a tortura animale.

În România sunt legi foarte blânde cu cei care maltratează animale. Astfel de fapte se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă. Însă, în țara noastră, cei care maltratează animalele scapă de cele mai multe ori cu o amendă, iar cei care ajung în fața instanței primesc maxim pedepse cu suspendare.

Singura pedeapsă cu executare a fost dată de judecătorii din Tulcea. Un bărbat din Tulcea a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare pentru uciderea unui câine prin lovirea în mod repetat cu un cuțit.

„Este incontestabil faptul că, inculpatul s-a manifestat cu cruzime asupra câinelui care nu prezenta nicio amenințare (întrucât era în lanț și mai mult decât atât într-un padoc), lovindu-l în mod repetat cu un cuțit, în scopul vădit de a-l ucide.

În aceste condiții, având în vedere circumstanțele săvârșirii infracțiunii, persoana inculpatului și pentru ca pedeapsa să-și atingă scopul punitiv și represiv – se va dispune condamnarea acestuia la o pedeapsă de 6 luni închisoare.

În temeiul art.60 Cod penal, se va dispune executarea pedepsei în regim de detenție.

Instanța a perceput faptul că, inculpatul nu are nicio urmă de regret în privința infracțiunii săvârșite. Conduita inculpatului este revoltătoare și impune o pedeapsă exemplară”, au motivat judecătorii.

Într-o intervenție la Digi24, vicepreședinta Asociației FreeLife Satu Mare, Nicoleta Lontos, a spus că actul de cruzime s-a întâmplat pe o stradă circulată, însă nimeni nu a văzut și nu a auzit nimic.

„Toată lumea vorbeşte, oamenii sunt foarte porniţi pentru a afla făptaşul, dar nimeni nu a văzut, nu a auzit, deşi e o zonă circulază, strada Botinului, e şi cimitir acolo. S-ar fi putut să vadă cineva, dar multă lume nu vrea să vorbească, ba e vecinul şi nimeni nu vrea să se puna rău cu vecinul… Dacă nimeni nu vorbeşte, nu vom putea face prea multe”, a spus Nicoleta Lontos, la Digi24.

Câinele are 7-8 ani, este sterilizat și era îngrijit de mai multe persoane care îi dădeau de mâncare. După ce se va face bine va fi dată pentru adopție.