Pilotul unui avion Boeing cu 271 de pasageri la bord a murit în timpul zborului

avion
Foto: rauschenberger / pixabay.com

Pilotul unui avion la bordul căruia se aflau 271 de pasageri a murit în timpul zborului, în baia aeronavei, relatează Yahoo News.

Avionul zbura de la Miami spre Chile. La un moment dat, pe când se afla în baia avionului, pilotului i s-a făcut rău, s-a prăbușit și a murit.

Căpitanul Ivan Andaur a început să se simtă rău la 3 ore după ce avionul Boeing 787-9 Dreamliner al companiei LATAM Airlines plecase de la Florida spre Santiago.

Pilotul a primit tratament de urgență din partea echipajului, însă nu a putut fi salvat.

Zborul a fost deviat către Aeroportul Internațional Tocumen din Panama City. Pilotul, care avea o experiență de zbor de 25 de ani, a fost declarat mort de cadrele medicale sosite la fața locului.

„LATAM Airlines Group raportează că zborul LA505, pe ruta Miami-Santiago, a trebuit să aterizeze pe Aeroportul Internațional Tocumen din Panama din cauza unei urgențe medicale pentru unul dintre cei 3 membri ai echipajului de comandă. Când avionul a aterizat, serviciile de urgență au oferit ajutor, dar pilotul a murit, din păcate.

Suntem profund emoționați de ceea ce s-a întâmplat și transmitem sincere condoleanțe familiei angajatului nostru. Suntem profund recunoscători pentru cariera sa de 25 de ani și pentru contribuția sa valoroasă, care s-a remarcat întotdeauna prin dăruire și profesionalism. În timpul zborului, au fost efectuate toate protocoalele de siguranță necesare pentru a proteja viața pilotului afectat”, a transmis compania aeriană într-un comunicat.

În urma incidentului, avionul a părăsit Panama City a doua zi și a continuat zborul spre Chile.

Foto: rauschenberger / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.