Patriarhul Kirill din Rusia are COVID și prezintă „simptome severe” ale infecției

FOTO: Serge Serebro, Vitebsk Popular News/Wikimedia Commons
FOTO: Serge Serebro, Vitebsk Popular News/Wikimedia Commons

Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe din Rusia, a fost testat pozitiv pentru COVID, anunță agenția de presă Reuters.

Kirill, care are 75 de ani, și-a anulat toate călătoriile și evenimentele planificate deoarece prezintă „simptome severe” ale infecției cu virusului SARS-CoV-2.

Din acest motiv el trebuie să se izoleze și să stea la pat, a transmis biroul de presă al Bisericii Ortodoxe din Rusia.

Totodată, biroul de presă a anunțat că patriarhul se află într-o „stare satisfăcătoare”.

Patriarhul Kirill este un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și susține invazia Rusiei în Ucraina. El a făcut mai multe declarații controversate de la începutul războiului.

Chiar duminica trecută patriarhul Kirill a declarat în predica sa că rușilor care mor în războiul din Ucraina li se iartă toate păcatele.

„Biserica știe că dacă cineva, condus de simțul datoriei și al nevoii de a-și respecta jurământul, rămâne loial vocației sale și moare în timp ce își îndeplinește datoria militară, atunci el face un lucru, în mod indubitabil, care este egal sacrificiului. El se sacrifică pentru alții. Și, astfel, noi credem că acest sacrificiu curăță toate păcatele acelei persoane”, a spus el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.