Orașul din România în care merită să trăiești acum

FOTO: BlueAngel16/Pixabay.com
FOTO: BlueAngel16/Pixabay.com

Platforma de anunțuri imobiliare Storia.ro, D&D Research și site-ul de anunțuri OLX.ro, au vrut să afle care este orașul din România în care merită să trăiești, dar și unde e viața mai grea.

Cercetarea este bazată pe evaluările acordate de utilizatorii platformelor online. Printre criteriile de evaluare prezente în studiu se numără costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurator, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la instituțiile educaționale.

Orașul din România în care merită să trăiești. Cel mai sigur

Cei mai mulți dintre participanții la studiu au spus că Oradea este orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță din țară. Pe următoarele locuri s-au situat Brașovul, Clujul, Sibiul, Sfântul Gheorghe și Timișoara.

Capitala, de exemplu, s-a clasat abia pe poziția a IX-a. De asemenea, cele mai puțin sigure orașe din România sunt, potrivit opiniilor participanților la cercetarea sociologică: Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Reșița.

Orașul din România în care merită să trăiești. Cel mai avantajos cost al vieții

În ceea ce privește centrul urban în care costul vieții este avantajos raportat la venituri, Brașovul a fost declarat învingător. În clasament, pe următoarele locuri s-au clasat Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Pitești, Timișoara, Târgu Mureș, Craiova, București și Iași. De asemenea, la polul opus, orașele în care costul vieții este cel mai mare sunt Reșița, Alexandria, Vaslui, Focșani, Piatra-Neamț, Satu-Mare, Tulcea, Călărași, Botoșani și Brăila.

Vă întrebați care este orașul din România în care merită să trăiești pentru că are servicii medicale bune?  Cu 16 spitale de stat și private, alături de alte peste 90 de cabinete private și zeci de farmacii, Oradea, reședința și cel mai mare oraș din județul Bihor, a fost desemnat ca fiind centrul urban cu cele mai bune facilități medicale din România, potrivit studiului Storia.ro.

Clasamentul continuă cu orașele Brașov, Timișoara, Târgu Mureș, Baia Mare, Pitești și Cluj-Napoca. Capitala ocupă locul 9 în topul orașelor cu cele mai bune facilități medicale din România. La polul opus, printre cele mai dezavantajoase orașe din punctul de vedere al facilităților medicale se numără Giurgiu, Focșani, Tulcea, Călărași, Constanța, Bacău și Vaslui.

Orașul din România în care merită să trăiești. Aerul curat și liniștea

În ceea ce privește calitatea aerului, cei care au participat la studiu au indicat orașele Brașov, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe. Urmează în clasament Râmnicu Vâlcea, Piatra-Neamț, Sibiu, Cluj-Napoca, Pitești, Slobozia și Botoșani.

La capitolul spații verzi, facilități sportive și culturale, stau cel mai bine, în opinia participanților la studiu, Oradea, Brașov, Miercurea Ciuc, Slobozia, Pitești, Cluj-Napoca, Deva și Târgu Mureș. De asemenea, Oradea, Târgu Mureș și Timișoara se află pe primele trei poziții în clasamentul orașelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante.

Una dintre întrebări a fost legată și de zgomot, iar cel mai ridicat nivel de liniște se înregistrează în Brașov, Sibiu, Miercurea-Ciuc, Cluj-Napoca și Slobozia. La polul opus, în opinia participanților la studiu, se află Alexandria, Suceava, Buzău, Călărași și Bacău.

FOTO: BlueAngel16/Pixabay.com