În Oradea, biletele de călătorie vor putea fi cumpărate cu cardul, direct din autobuz

bucurești aparat de validare ratb oradea
În București, biletele nu pot fi cumpărate cu cardul bancar. Foto: RATB

În Oradea, călătorii vor putea cumpăra bilete pentru mijloacele de transport în comun direct din tramvai sau autobuz, iar plata se va face cu carduri bancare contactless prin simpla apropriere de terminal a cărţii de credit, relatează adevarul.ro.

Toate mijloacele de transport în comun din Oradea vor fi dotate cu automate de bilete care permit plata biletului de călătorie folosind cardul bancar. Biletele vor fi valabile o oră, doar pe mijlocul de transport respectiv.

În maximum 45 de zile, toate cele aproximativ 180 de tramvaie şi autobuze din Oradea vor fi dotate cu câte două automate de bilete care permit plata biletului de călătorie folosind carduri bancare contactless Visa sau Mastercard.

Preţul unui bilet va fi de 3 lei, similar costului biletului de la chioş, unde un bilet cu două călătorii costă 5 lei. Aparatul elibererează și o hârtie cu toate datele tranzacţiei. În cazul unui control, pe lângă bilet, trebuie prezentat şi cardul.

Reprezentanții companiei de transport local din Oradea sunt de părere că noul sistem de plată va fi folosit în special de cei care acum plătesc biletul prin SMS la preţul de 0,8 euro cu TVA inclus. Lunar, în Oradea, sunt trimise aproximativ 40.000 de sms-uri pentru plata biletelor.

Oradea, unul dintre cele mai bune orașe în care să trăiești

Progresele făcute de orașul bihorean au fost remarcate tot mai des în ultimul timp, fiind relatate pe larg în presă.

Potrivit unei cercetări realizate la începutul anului de platforma de anunțuri imobiliare Storia.ro, D&D Research și site-ul de anunțuri OLX.ro, Oradea este unul dintre orașele din România în care este cel mai bine să trăiești în acest moment.

Printre criteriile de evaluare prezente în studiu se numără costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurator, curățenia, zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public, accesul la instituțiile educaționale, siguranța.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.