OMS cere Europei să reintroducă măștile și vaccinarea

FOTO: Surprising_Shots/Pixabay.com
FOTO: Surprising_Shots/Pixabay.com

Organizația Mondială a Sănătății cere țărilor din Europa să reintroducă măsuri precum purtarea măștilor de protecție în transportul public și spațiile închise, pentru a evita restricții mai dure în toamnă și iarnă. De asemenea, specialiștii OMS mai recomandă și reînceperea campaniilor de vaccinare. Avertismentul vine în contextul creșterii în Europa a numărului de infectări cu subvariantele Omicron al coronavirusului.

Săptămâna trecută, aproape 3 milioane de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în toată Europa. Este vorba de aproape jumătate din numărul cazurilor raportate la nivel global.

„Avem o creştere a numărului cazurilor (…), într-o societate care funcţionează aproape la fel ca înainte” de pandemie, a remarcat responsabilul OMS într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

În România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.658 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 4.370 mai multe față de ziua anterioară.

1.551 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 205 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.204 cu 72 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 136 persoane, cu 21 mai multe față de ziua anterioară. Dintre cei 136 pacienți internați la ATI, 114 sunt nevaccinați.