O tânără de 32 de ani, însărcinată, a murit de COVID. Medicii nu au putut salva nici fătul

medic doctor spital operație
Foto: deborabalves / pixabay.com

Luni seară, o femeie însărcinată în vârstă de 32 de ani, bolnavă de COVID, a fost transferată de urgență de la Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin la Maternitatea Bucur, relatează „Libertatea”.

Femeia, care a fost adusă cu un elicopter SMURD, era nevaccinată și avea insuficiență respiratorie severă. Medicii nu au putut s-o salveze nici pe ea, nici fătul.

Tânăra era gravidă în 34-35 săptămâni, prezenta insuficiență respiratorie severă și era intubată. Din păcate, ea a făcut stop cardio-respirator. Medicii au încercat să o resusciteze timp de 45 de minute, însă femeia a decedat.

„Starea gravidei s-a degradat foarte repede. Pe 8 octombrie a ajuns la Spitalul Județean Turnu Severin cu semne de naștere prematură, pe 9 octombrie a ieșit pozitivă la testul COVID, pe 10 octombrie a început să aibă probleme respiratorii, desaturare de 90-85% oxigen, iar luni a decedat. Este cumplit ce se întâmplă cu pacienții infectați cu COVID și nevaccinați”, au declarat pentru „Libertatea” surse medicale.

Foto: deborabalves / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.