O regiune din Spania a interzis fumatul la terasă din cauza pandemiei de coronavirus

țigară fumat
Foto: pexels / pixabay.com

Guvernul federal al regiunii Galicia din nord-vestul Spaniei a interzis fumatul în multe spații publice exterioare, inclusiv la terase, din cauza riscului de răspândire a noului coronavirus, relatează thelocal.es.

Interdicția se aplică de joi, 13 august. Concret, fumatul a fost interzis pe străzi, la terase și în alte spații publice unde nu poate fi păstrată o distanță sigură între persoane.

Núñez Feijóo, președintele Guvernului regional al Galiciei, a declarat că fumul de țigară reprezintă un „un risc de infectare”.

În prezent, locuitorii din Spania trebuie să poarte o mască de protecție atât în interior, cât și în exterior în spațiile publice, însă au voie să și-o dea jos atunci când fumează.

În Galicia, interdicția de a fuma se va aplica și la „terasele unde oamenii se află aproape unii de alții” sau în zonele în care există un aflux mare de persoane, ca de exemplu pe stradă.

„Atunci când te afli pe stradă și ești printre oameni, fără să poți să menții distanța, este logic să nu ai voie să fumezi”, a declarat președintele Guvernului regional al Galiciei într-o conferință de presă.

Specialiștii consideră că fumatul și vapatul prezintă un risc de răspândire a coronavirusului, prin expulzarea de particule care pot conține încărcătură virală dacă persoana este infectată. Societatea Spaniolă de Pneumologie și Chirurgie Toracică a avertizat că fumatul la terase și în spații publice crește riscul de contaminare atât pentru fumători, cât și pentru oamenii din jurul lor.

Foto: pexels / pixabay.com