O influenceriță de 29 de ani a murit în urma unei proceduri de liposucție

Luana Andrade. Foto: Instagram

Luana Andrade, o influenceriță celebră din Brazilia, a murit la 29 de ani în urma unei proceduri de liposucție desfășurată într-un spital privat din Sao Paulo, relatează publicația „Marca”.

Din păcate, după aproximativ 2 ore și jumătate de la debutul intervenției chirurgicale au apărut complicații, iar inima i s-a oprit.

Medicii de la Spitalul Sao Luiz au oprit imediat îndepărtarea grăsimii și au încercat să o resusciteze, transferând-o apoi la secția de terapie intensivă.

Investigațiile suplimentare au relevat că Andrade suferise o emobolie pulmonară, care este asociată cu o tromboză. A fost supusă unui tratament hemodinamic, însă acesta nu a dat rezultate, iar femeia a murit.

Luana Andrade avea peste jumătate de milion de urmăritori pe Instagram. Ultima sa postare de pe rețeaua de socializare a fost o fotografie cu ea la sala de fitness, însoțită de mesajul „locul meu preferat pentru sport”.

Embolia pulmonară reprezintă obstrucția unei artere pulmonare, fiind cauzată de trombi (cheaguri de sânge). Trombii mari pot duce la moarte subită, de obicei în 30 de minute de la apariția simptomelor, potrivit sfatulmedicului.ro. Trombii de dimensiuni mai mici pot determina leziuni ireversibile la nivelul inimii si plămânilor.

Recent, o altă tânără – o britanică de 31 de ani – a murit în timpul unei operații de lifting de fese desfășurată în Turcia, tot din cauza unui cheag de sânge.

Ea a murit după ce grăsimea injectată a intrat într-o venă, iar apoi i-a blocat artera pulmonară, cauza morții fiind înregistrată drept trombembolism pulmonar.

Procedura de lifting de fese (numită și „lifting brazilian”) presupune recoltarea de grăsime din alte părți ale corpului și injectatea acesteia în fese.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.