O tânără de 31 de ani a murit în timpul unei operații de lifting de fese. „A primit informații limitate despre riscuri”

Melissa Kerr
Foto: Melissa Kerr (Facebook)

O tânără în vârstă de 31 de ani din Marea Britanie a murit în Turcia în timpul unei operații de lifting de fese, relatează „The Independent”, și notează că femeii nu i-au fost explicate riscurile asociate acestei intervenții.

Melissa Kerr s-a dus la un spital privat din Istanbul pentru procedură. Potrivit autorităților din Marea Britanie, care au inițiat o anchetă, tinerei din Denton, Norfolk, i s-au oferit doar „informații limitate cu privire la riscurile și rata mortalității” asociate cu operația.

Kerr, care făcuse și o operație de mărire a sânilor cu 10 ani în urmă, fără complicații, a murit la spitalul Medicana Kadikoy în ziua intervenției chirurgicale, pe 19 noiembrie 2022. Procedura de lifting de fese (numită și „lifting brazilian”) presupune recoltarea de grăsime din alte părți ale corpului și injectatea acesteia în fese.

Ea a murit după ce grăsimea injectată a intrat într-o venă, iar apoi i-a blocat artera pulmonară, cauza morții fiind înregistrată drept trombembolism pulmonar.

Chirurgul plastician Simon Withey, căruia i s-a cerut să analizeze cazul în calitate de martor expert și să pregătească un raport pentru ancheta decesului lui Kerr, a spus că rata mortalității asociată cu liftingurile braziliene este de cel puțin 1 la 4.000 de intervenții.

Kerr a plătit 3.200 de lire sterline pentru operație.

Jacqueline Lake, procuror din Norfolk, a declarat că tânăra nu a fost văzută de un chirurg sau de un clinician înainte de intervenție: „Doamna Kerr a fost supusă unei evaluări limitate înainte de procedură. A primit informații limitate cu privire la riscurile și rata mortalității asociate cu această procedură.”

Ea a mai spus că „anumite tehnici” folosite „au crescut riscul de apariție a embolismului”, inclusiv „decizia de a injecta grăsime în mușchii superficiali”.

Potrivit procurorului, a existat un „număr mare de decese la alți pacienți în circumstanțe similare”.

„Nu am nicio autoritate asupra spitalelor din Turcia și, de asemenea, apreciez că guvernul Regatului Unit nu are control asupra a ceea ce se întâmplă în alte țări. Cu toate acestea, rămâne pericolul ca cetățenii noștri să continue să călătorească în străinătate pentru astfel de proceduri, ei nefiind conștienți de riscurile implicate”, a mai spus procurorul.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.