O femeie din SUA a avut o reacție adversă la vaccinul anti-COVID. Nu avea un istoric de alergii

coronavirus vaccin
Foto: TheDigitalArtist / pixabay.com

O lucrătoare din domeniul sănătății din Alaska, SUA, a avut o reacție alergică după ce a primit vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului, relatează CNN.

La 10 minute după ce a făcut injecția, persoana în cauză a simțit un val de căldură, iar ulterior a raportat simptome precum dificultate în respirație, puls ridicat și o iritație pe față și pe piept.

Acesta este primul caz de reacție alergică la vaccin raportat în SUA, însă oficialii din sănătate se așteaptă să mai apară ocazional reacții alergice și sunt pregătiți să îi trateze pe pacienții în cauză.

„Toate centrele care fac vaccinul în Alaska trebuie să aibă și medicamente pe care să le administreze în caz de reacții alergice”, a declarat un oficial din statul american.

După ce a fost vaccinată, lucrătoarea din domeniul sănătății a fost ținută inițial într-o zonă de monitorizare și a luat Benadryl. Când ea a spus că are probleme de respirație, a fost dusă la Urgențe. Femeia a primit o doză intramusculară de adrenalină, iar organismul ei a început să răspundă imediat la tratament. De asemenea, ea a primit și antihistaminice.

Deoarece încă avea un puls ridicat, medicii i-au mai administrat o doză de adrenalină, precum și steroizi, care se folosesc în caz de reacții adverse anafilactice.

Lucrătoarea din domeniul sănătății care a primit vaccinul nu avea un istoric de alergii la vaccinuri. Acum, ea s-a refăcut aproape complet după ce a petrecut o noapte la unitatea de ATI.

„Lucrătoarea era în continuare entuziasmată pentru primirea vaccinului și pentru beneficiile pe care acesta i le va aduce în viitor”, a menționat un doctor.

2 britanici au avut reacții anafilactoide după ce au făcut vaccinul anti-COVID. Sfatul autorităților

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.