2 britanici au avut reacții anafilactoide după ce au făcut vaccinul anti-COVID. Sfatul autorităților

vaccinare
Foto: kfuhlert / pixabay.com

Persoanele care au o istorie semnificativă de reacții alergice nu ar trebui să își facă vaccinul Pfizer/BioNTech, au anunțat autoritățile din Marea Britanie, potrivit BBC.

Anunțul a venit după ce doi lucrători din sistemul de sănătate britanic au avut reacții alergice după ce au fost vaccinați marți.

Recomandarea Agenției pentru Reglementarea Medicamentelor și a Produselor pentru Sănătate din Regatul Unit li se adresează persoanelor care au avut reacții alergice la medicamente, mâncare sau vaccinuri.

Cele două persoane vaccinate au avut o reacție adversă la scurt timp după ce au fost vaccinate, dar au primit tratament și se simt bine în prezent.

Se pare că ei au avut o reacție anafilactoidă, care tinde să implice iritații ale pielii, respirație îngreunată și uneori o scădere a tensiunii arteriale. Această reacție nu este același lucru precum șocul anafilactic, care poate fi fatal, mai notează BBC.

Ambii lucrători vaccinați au o istorie semnificativă de reacții alergice grave și poartă tot timpul la ei auto-injectoare de adrenalină.

Profesorul Stephen Powis, directorul medical al NHS Anglia (sistemul public de sănătate), a declarat că astfel de reacții alergice sunt „ceva obișnuit în cazul noilor vaccinuri”, și a menționat că recomandarea autorităților este o măsură de precauție.

„Faptul că am aflat atât de repede despre aceste două reacții alergice și că autoritățile de reglementare au reacționat prin recomandări de precauție arată că sistemul de monitorizare funcționează bine”, a declarat și profesorul Peter Openshaw, expert în imunologie la Colegiul Imperial din Londra.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.