O femeie a murit după ce a băut prea multă apă într-un interval scurt de timp

Ashley Summers
Foto: Ashley Summers / Facebook

O femeie din Indiana, SUA, mamă a doi copii, a murit în luna iulie după ce a băut prea multă apă într-un interval scurt de timp, relatează „The Independent”.

Ashley Summers se afla în vizită la Lacul Freeman din Indiana în weekendul de 4 iulie, când le-a spus celor din jur că se simte deshidratată, amețită și că are senzația că nu poate bea suficientă apă pentru a-și stinge setea.

Femeia a consumat mai multe sticle de apă într-un interval scurt, iar apoi a plecat acasă, unde a leșinat în garaj.

Familia a dus-o de urgență la Spitalul IU Health Arnett, dar Ashley Summers nu și-a recăpătat cunoștința și a murit din cauza intoxicației cu apă.

„A fost un șoc pentru noi toți când au început să vorbească despre intoxicația cu apă. Nu știam că există așa ceva”, a relatat Devon Miller, fratele lui Ashley, pentru WRTV.

„Cineva a spus că a băut patru sticle de apă în 20 de minute. Adică, o sticlă medie de apă este de 16 uncii (circa 0,5 ml – n.r.), deci 64 de uncii (aproape 2 litri – n.r.) a băut într-un interval de 20 de minute. Atât ar trebui să bei într-o zi întreagă”, a adăugat el.

„Este relativ rar”, a precizat doctorul Alok Harwani, medic la spital, pentru WLFI. El a mai declarat că rinichii nu pot curăța mai mult de un litru de apă pe oră.

Deși asemenea cazuri sunt rare, astfel de decese au avut loc la mai multe concursuri de băut apă. De asemenea, un student din California a murit în timpul unui ritual impus de fraternitatea din care făcea parte. Tânărul a fost obligat să bea cantități mari de apă între runde de flotări.

Intoxicația cu apă este o tulburare potențial fatală a funcțiilor creierului, care apare atunci când echilibrul normal al electroliților din corp este pus în pericol de consumul excesiv de apă, potrivit Wikipedia.org.

Apa, precum orice altă substanță, poate fi considerată o otravă dacă este consumată într-o perioadă scurtă de timp. Intoxicația cu apă se produce cel mai adesea atunci când apa este consumată în cantitate mare, fără un aport adecvat de electroliți, potrivit Wikipedia.org.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.