O asistentă epuizată doarme într-o cutie de carton pentru că nu mai sunt paturi sau scaune libere în spital

asistentă cutie carton spitalul pantelimon
Foto: Realitatea.net

O imagine în care o asistentă epuizată doarme într-o cutie de carton deoarece în spital nu mai sunt paturi libere și nici scaune s-a viralizat pe rețelele de socializare. Fotografia a fost realizată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Pantelimon din București, relatează realitatea.net.

„Pentru ăștia care nu cred în Covid. O asistentă de la Spitalul Pantelimon – București – a fost surprinsă, în weekend, în timp ce rupea câteva clipe de somn ca să se refacă pentru următoarele cazuri din UPU. Patul ei este o cutie în care sunt ambalajele consumabilelor folosite. Scaune libere nu mai sunt în spital, la fel și în cazul paturilor”, a scris pe Facebook Sebastian Oancea, producător la postul de televiziune Realitatea.

„Scaunele sunt și ele ocupate tot de bolnavii care nu au mai avut loc pe paturile destinate infectaților cu Covid. Pe cutie se poate observa că scrie „HALATE””, a mai scris el.

De mai multe zile, în București nu mai există paturi libere la ATI, iar unitățile de primiri urgențe ale spitalelor sunt și ele pline de bolnavi cu COVID. Bolnavii care nu mai încap în paturile de la UPU trebuie să aștepte pe scaune.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.