Mitropolitul Muntenegrului, care spunea că pelerinajele la moaște sunt „vaccinul lui Dumnezeu”, a murit de COVID

mitropolitul muntenegrului Amfilohije Radovi
Foto: Ванилица / Wikimedia Commons

Mitropolitul Muntenegrului Amfilohije Radovic, conducătorul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, a murit de COVID-19, anunță agenția de presă Reuters.

Potrivit sursei citate, Radovic, în vârstă de 82 de ani, era un naționalist sârb fervent care avea și o considerabilă influență politică.

El a fost diagnosticat cu noul coronavirus pe 6 octombrie și a fost spitalizat în capitala Podgorița.

În timpul pandemiei de COVID-19 Radovic a apărut în mod regulat în public fără mască de protecție și a făcut declarații controversate.

De exemplu, în timpul unor ceremonii din luna mai dedicate unui episcop din secolul al XVII-la, Sfântul Vasile Ostroski Făcătorul de Minuni, mitropolitul a spus că pelerinajele și clericul care a trăit acum sute de ani sunt „vaccinul lui Dumnezeu”.

„Ar fi bine dacă oamenii de știință din prezent inventează un vaccin… dar înainte ca aceasta să fie descoperit… există un vaccin aici care funcționează de secole”, a spus el la Mănăstirea Ostrog de lângă Podgorița, unde se află moaștele Sfântului Vasile Ostroski.

Până la ora actuală, în Muntenegru s-au înregistrat 17.746 de cazuri de coronavirs și 290 de decese. În acest moment, în țară sunt 3.729 de cazuri active, iar 26 de persoane se află în stare gravă.

Muntenegru, țară care are o populație de 628.000 de locuitori, a realizat până acum 88.000 de teste.

Foto: Ванилица / Wikimedia Commons

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.