Miting „Respect Jandarmeria Română”, anunțat pentru 25 august

miting respect jandarmeria română
Mihaela Marinescu, organizatoarea mitingului "Respect Jandarmeria Română". Foto: Pagina de Facebook

Sâmbătă, 25 august, în Piața Constituției va avea loc un miting de susținere a Jandarmeriei Române. Evenimentul se numește „Respect Jandarmeria Română” și este organizat de o doamnă din București pe nume Mihaela Marinescu.

Mitingul de susținere „Respect Jandarmeria Română” a primit aprobare de la Primăria Capitalei și va avea loc în Piața Constituției, în fața Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției.

Potrivit Digi24, mitingul „Respect Jandarmeria Română” va avea loc în intervalul orar 14 – 17.

„Am considerat că este moral ca aceia care încă mai gândim în țara asta să transmitem un mesaj de susținere jandarmilor, împotriva cărora este declanșată o adevărată vânătoare de vrăjitoare. Susțin întru totul faptul că, dacă în urma unei anchete serioase și obiective se va demonstra fără urmă de îndoială că anumiți jandarmi și-au depășit atribuțiile să suporte rigorile legii. Însă până atunci consider că este total imoral ca asupra unei întregi instituții să se arunce anatema, consider că este o încercare de decredibilizare totală a instituțiilor ce asigură ordinea publică”, a scris Mihaela Marinescu pe Facebook.

„Presiunea exercitată de-a lungul timpului atât asupra Poliției Române și acum în urma evenimentelor din 10.08. de altfel neautorizate, asupra Jandarmeriei Române, reprezintă un joc extrem de periculos, o încercare de creare a unui haos general ce este favorabil doar unora. În opinia mea Jandarmeria Română și-a făcut datoria, nu a apărat guvernul politic a apărat INSTITUȚIA statului și anume clădirea Guvernului unde s-a încercat intrarea prin forță. Pentru că și-au făcut datoria nu îi consider vinovați. S-au transmis mesaje de avertizare pe toate căile posibile, cei care au rămas au decis și ca atare și-au asumat consecințele”, a mai scris ea.

Iată cum și-a mai explicat ea dorința de a organiza un miting de susținere a Jandarmeriei Române:

„Ca și jandarmii asupra cărora se tot aruncă cisterne de lături să știe că nu sunt singuri. Românii nu sunt doar alcătuiți din „protestatari pașnici” ce dau inițial cu borduri, rahat la propriu și diverse alte corpuri, așa din iubire. Și ulterior cu subsemnatul ca și „parte vătămată” pe la parchetele vieții. Mai suntem și câte unii mai zurlii, care considerăm că dacă nu respecți legea să nu ai pretenții prea mari de la ea”.

„JANDARMII sunt militari, când începi să faci atac direct la militari e început de sfârșit și mintea mea refuză să proceseze așa ceva. Niște cetățeni „pașnici” plâng și scriu cum au fost abuzați, îmi doresc ca și niște jandarmi să aibă dreptul să scrie cum au fost ultragiați”.

Viorica Dăncilă: Prima declarație publică referitoare la protestele din 10 august

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.