Ministrul Florin Roman și-a dat demisia, după ce a ieșit la iveală că a mințit de 3 ori în CV

Florin Roman. Foto: Facebook

Ministrul Cercetării Florin Roman și-a dat demisia astăzi, după ce ziarul „Libertatea” a dezvăluit că liberalul nu a absolvit cursurile Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, așa cum susținea în CV.

Potrivit jurnaliștilor de la „Libertatea”, aceasta este cea de-a treia minciună din CV-ul ministrului, după plagiatul de la masterat și inexistența unei cărți pe care pretindea că a scris-o.

Ministrul Cercetării Florin Roman, prins a 3-a oară cu minciuna. „Libertatea” a descoperit că nu a studiat la Universitatea Babeș-Bolyai

Deși și-a dat demisia, Florin Roman neagă acuzațiile care i se aduc (spune că este vorba doar de niște „neglijențe în CV”) și amenință că îl va da în judecată pe Dacian Cioloș, pe care îl acuză că s-ar afla în spatele atacului.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului”, a scris pe Facebook fostul ministrul al Cercetării.

„Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict. In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a mai spus el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.