Ministrul Cercetării Florin Roman, prins a 3-a oară cu minciuna. „Libertatea” a descoperit că nu a studiat la Universitatea Babeș-Bolyai

florin roman
Florin Roman. Foto: Pagina de Facebook Florin Roman

Ministrul Cercetării, liberalul Florin Roman, susține în CV că și-a obținut licența în științe economice, specializarea „Contabilitate și Gestiune Financiară”, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Însă rectorul universității a declarat pentru ziarul „Libertatea” că Roman nu a urmat cursurile acestei instituții de învățământ.

„Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați”, a declarat Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, pentru „Libertatea”.

Jurnaliștii de la „Libertatea” au descoperit că Florin Roman susține că e licențiat de două ori în economie, la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj în 1992-1996 și apoi la Universitatea Athenaeum București în 2008-2011. „De ce ar studia cineva la două facultăți de economie și cu exact aceeași specialitate, aceea de contabilitate: întâi la o facultate bună, de stat, și, peste 12 ani, la o facultate privată, plasată printre ultimele în topul Ministerului Educației?”, se întreabă ziariștii.

La cererea jurnaliștilor, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a căutat și a găsit în arhivă că, de fapt, politicianul a studiat în acei ani la un colegiu universitar neacreditat aparținând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia.

Colegiul se numea Colegiul Universitar Economic și de Muzeologie. Roman a urmat la colegiul din Alba Iulia un învățământ superior de scurtă durată, de 3 ani, și apoi și-a dat la UBB doar un examen de absolvire a colegiului, care nu echivalează cu o licență, după cum subliniază Universitatea Babeș-Bolyai.

„Titlul obținut e echivalent cu cel de „subinginer”, ca să folosim o comparație mai cunoscută în societate. E a treia oară, în zece zile, când ziarul descoperă o minciună în CV-ul vicepreședintelui PNL: cartea nescrisă, masterul plagiat și acum licența la Babeș-Bolyai”, mai notează „Libertatea”.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube pentru a vedea și alte reportaje și interviuri.