Metrorex: ”Acțiunea de protest e ilegală și perturbă ordinea publică”. Mesajul premierului Cîțu

Metroul va trece, după ani de așteptare, și prin cartierul bucureștean Drumul Taberei. Foto: Ministerul Transporturilor / Facebook

Protestul ilegal care a paralizat activitatea metroului bucureștean, dând peste cap transportul în comun din Capitală, a fost blamat atât de Metrorex, cât și de premierul Florin Cîțu, însă nimeni nu pare să se grăbească să ia vreo măsură.

”Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață.

Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru și trebuie să ia măsuri. Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri. Am transmis același mesaj domnului ministru Bode”, a scris premierul Cîțu pe Facebook.

În același timp, Metrorex, compania care administrează metroul, spune că protestul este ilegal, abuziv și că ordinea publică este perturbată.

”În seara zilei de 25 martie, circa 250 de sindicaliști și comercianți au organizat o adunare spontană, care ulterior s-a transformat într-o acțiune de ocupare a cailor de metrou”, anunță Metrorex, care arată cu degetul către interesele sindicalistului Ion Rădoi.

”Aceștia au refuzat dialogul și au ocupat abuziv și ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului. În momentul de față sunt circa 600 de participanți la acest protest. Trebuie menționat că angajații Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal”, a mai precizat compania.

”Acțiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică și împiedică desfășurarea în condiții normale a transportului de călători în București. Metrorex își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziție pentru a opri această ilegalitate”, a adăugat Metrorex.

Circulația metroului a fost oprită de sindicaliști. Ce spune ministrul Transporturilor