Circulația metroului a fost oprită de sindicaliști. Ce spune ministrul Transporturilor

Metrou. Foto: Pixabay

Mai mulți sindicaliști au coborât în această dimineață pe șine, în subteran, blocând punerea sub tensiune a rețelei de metrou.

Zecile de mii de bucureștenii care încă mai au locuri de muncă și folosesc metroul pentru a ajunge la ele au fost nevoiți să caute alte mijloace de transport.

Autobuzele și tramvaiele care circulă în Capitală sunt foarte aglomerate, în contextul în care autoritățile au predicat extins pe marginea distanțării sociale, pe fondul valului trei al epidemiei de COVID-19.

Stațiile de metrou sunt închise, pe porțile acestora fiind afișate mesaje banale precum ”Protest spontan” sau ”Ne cerem scuze pentru disconfortul provocat”.

Protestul vine la scurt timp duoă ce conducerea Metrorex a anunțat că spațiile comerciale de la metrou vor fi închise. Acestea sunt închiriate de firma sindicatului care organizează protestul.

”O acţiune ilegală dă peste cap viaţa unui întreg oraş.

Când interese mafiote sunt ameninţate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii şi sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureştean este o palmă dată întregii Românii.

Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toţi contribuabilii care susţin prin subvenţie de la bugetul naţional activitatea şi, evident, salariile de la companie. Oamenii oneşti care lucrează la metrou au venit în această dimineaţă să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea.

Nu vă lăsaţi amăgiţi: miza ocupării ilegale a unor şine de metrou nu o reprezintă binele angajaţilor. Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spaţii comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spaţiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM în 2018.

O firmă, un sindicat vor neapărat să căpuşeze Metrorex în linişte, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi“, a scris Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.