Mesajul României după violențele de la Washington

Foto: Pixabay.com

Ministerul de Externe de la București a comentat pe rețeaua de socializare Twitter evenimentele violente ce au avut loc la Washington și au dus la ocuparea clădirii Capitoliului de către protestatari.

”Violențele de la Capitol Hill din Washington DC sunt îngrijorătoare și inacceptabile. Avem încredere în democrația americană, care trebuie să rămână un model în lume și ne exprimăm încrederea că situația va fi dezescaladată în curând pentru a permite validarea votului”, se precizează în succintul mesaj al ministerului român de externe.

Mai multe sute de susținători ai lui Donald Trump au oprit ședința Congresului SUA, în care urma să fie validată alegerea lui Joe Biden în funcția de șef al Statelor Unite ale Americii.

Clădirea Capitoliului a fost reocupată de forțele de ordine, iar patru persoane și-au pierdut viața, printre care o femeie care a fost împușcată.

Mai mulți polițiști au fost răniți, cel puțin unul dintre ei având nevoie de tratamente medicale extinse.

Este prima oară când Capitoliului este ocupat din 1814 până în prezent. În urmă cu peste două secole, clădirea din Washington fusese atacată și incendiată de trupele britanice, în timpul unui război.

Momentul în care susținătorii lui Trump au intrat în Capitoliu | VIDEO

Momentul în care susținătorii lui Trump au intrat în Capitoliu | VIDEO

Momentul în care susținătorii lui Trump au intrat în Capitoliu | VIDEO