Medic: „S-a ajuns în situația pe care nu și-o dorea nimeni, de a fi nevoiți să alegem”

spitalul județean suceava
Foto: Musichistory2009 / pixabay.com

Medicul Tiberiu Brădățan de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava a declarat la postul de televiziune Digi 24 că spitalul a ajuns în situația de a alege pacienții cărora le sunt oferite paturi ATI în momentul în care se eliberează un astfel de pat.

„S-a ajuns în situația pe care nu și-o dorea nimeni, de a fi nevoiți să alegem”, a spus medicul.

El a completat că, în momentul în care se eliberează un pat, de regulă, numărul pacienților care ar avea nevoie de acel pat de terapie intensivă este mult mai mare.

„Noi avem cel puțin 3 pacienți ventilați non-invaziv și care ar avea nevoie de terapie intensivă”, a adăugat el.

În acel moment se constituie o comisie din care fac parte un medic infecționist, un medic pneumolog, un medic ATI și un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe. Această echipă este cea care decide care pacient va beneficia de tratamentul intensiv.

Comisia „evaluează fiecare caz în parte în funcție de vârsta, de stabilitatea funcției vitale, de pronosticul pacientului” și alege care va fi pacientul care va ocupa un pat de terapie intensivă, a explicat Tiberiu Brădățan.

Foto: Musichistory2009 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.