Medic: Pacienţii care au avut COVID dar nu s-au vaccinat pot face iar boala, chiar o formă mai severă

simin ayel florescu
Simin Ayel Florescu. Foto: Captură YouTube Synevo România

Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, atrage atenția că pacienții care au avut COVID, dar nu s-au vaccinat, pot face din nou boala, poate chiar o formă mai severă.

„Simpla trecere prin boală fără dublarea de vaccin nu oferă o garanţie în acest sens. Pacienţi care au trecut prin boală pot face un al doilea episod în lipsa unui vaccin poate chiar mai sever, nu putem să garantăm niciodată că va fi o formă mai puţin severă. Chiar şi acesta al doilea episod care apare la un pacient este o evidenţă a faptului că răspunsul lui imun nu este unul adecvat. Aceasta este realitatea. Aşa că totdeauna trebuie dublat de vaccin. Nu putem considera la un pacient care a trecut prin boală că al doilea episod va fi unul uşor, nu avem niciun fel de garanţii pentru acest lucru. De aceea se şi recomandă vaccinarea în mod general a tuturor pacienţilor, indiferent de trecerea prin boală”, a declarat medicul într-un interviu oferit jurnaliștilor de la Agerpres, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Până astăzi, 26 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.587.880 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 7.479 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Numai astăzi, 26 octombrie, au fost raportate 16.765 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 204 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.