Măștile vor fi obligatorii în spațiile publice deschise din Centrul Vechi din București

Foto: Wikimedia Commons

Măștile de protecție vor fi obligatorii în Centrul Vechi din București, în zonele pietonale, a anunțat Aurelian Bădulescu, viceprimarul capitalei.

El a declarat la postul de televiziune Digi24 că decizia va fi luată luni, în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență.

Concret, măștile de protecție vor fi obligatorii în zonele pietonale, nu la terase unde se servește masa.

Măsura va fi valabilă pentru 30 de zile, în orice interval orar.

Autoritățile au decis deja ca măștile de protecție să fie obligatorii în toate spațiile publice din județele Argeș și Dâmbovița, care se confruntă cu o creștere accelerată a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni.

În județul Argeș, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 98 de noi cazuri de coronavirus, iar numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 3.009.

În județul Dâmbovița, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 84 de noi cazuri. Numărul total de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 din județ a ajuns la 1.766.

În ceea ce privește capitala, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 75 de cazuri noi. Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 5.500 în București.

Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar numărul deceselor a ajuns la 2.269.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.