Mamă condamnată la închisoare pentru că și-a obligat fiica să țină dietă ca să nu se îngrașe

dietă fată
Foto: JerzyGorecki / pixabay.com

O femeie de 53 de ani din Como, Italia, a fost condamnată la de un an și 4 luni de închisoare pentru că i-a impus fiicei sale de 16 ani să țină o dietă drastică, astfel încât adolescenta să nu depășească greutatea de 47 de kilograme, relatează stiridiaspora.ro.

Procurorii au susținut că mama a exercitat presiuni psihologice și fizice asupra fiicei sale în mod repetat, afectându-i negativ starea de sănătate și încrederea în sine.

Cazul a ieșit la iveală după ce o rudă a raportat situația la poliție.

Potrivit presei din Italia, mama o obliga pe adolescentă să mănânce doar legume. În plus, femeia o cântărea de mai multe ori pe zi și îi spunea în mod repetat că este „urâtă” și „grasă”.

Avocatul apărării, Alessandra Colombo Taccani, a susținut că mama a acționat din grijă pentru sănătatea fiicei sale deoarece fata avea probleme de spate.

Judecătorii nu au fost însă convinși, iar femeia a fost condamnată la 1 an și 4 luni de închisoare.

Foto: JerzyGorecki / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.