Klaus Iohannis despre noile taxe anunțate de PSD: „Aruncă în haos economia”

FOTO: presidency.ro klaus iohannis
FOTO: presidency.ro

După ce ministrul de Finanțe a anunțat aseară că Executivul dorește să adopte o ordonanță de urgență prin care să taxeze în plus băncile și companiile din domeniul energetic, președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 19 decembrie, că prin aceste măsuri PSD-ul aruncă țara în haos.

„Acest proiect aruncă în haos economia. Se prevede acolo supraimpozitarea companiilor din domeniul energetic. Singurul rezultat pe care putem să-l ghicim acuma este că vom plăti cu toții mai mult pentru curent și pentru gaz. Alt rezultat nu văd acum. Fiindcă noi vorbim mai degrabă din punctul de vedere al oamenilor care stau și se miră ce se întâmplă în acest Guvern PSD-ist”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis face un apel la Guvern

„În același timp, am primit asigurări de la responsabili din domeniul telecomunicațiilor că această chestiune îi va afecta și pe ei și cu siguranța vom plăti mai mult pentru telefonie, pentru internet, și așa mai departe. Ăsta este doar începutul. Fiindcă toate companiile folosesc și energie, și carburant, evident, și telecomunicații. Deci, pe scurt, ne așteptăm ca toate să se scumpească. Ăsta va fi efectul acestei ordonanțe. Se introduc nenumărate modificări, schimbări și adaptări, nota bene, în ultimul moment, fără consultări, fără o dezbatere transparentă și fără o analiză de fundamentare”, a continuat el.

Klaus Iohannis spune că este vorba despre lăcomia PSD-iștilor

Președintele a mai spus că „se introduce un nou concept: taxa din lăcomie. Din lăcomia PSD-iștilor de a lua bani mai mulți pe care îi vor gestiona așa cum consideră dumnealor. Aceste lucruri vor da peste cap toată economia. Și mai grav, vor da peste cap bugetele tuturor românilor fiindcă, în definitiv, astfel de măsuri prost gândite, aduse în ultimul moment, vor fi suportate, și plătite, de oamenii de rând. Acest lucru nu trebuie să se întâmple”.

Klaus Iohannis a făcut un apel la Guvern pentru a se răzgândi în privința ordonanței: „S-o pună în discuție, s-o negocieze cu patronatele, cu sindicatele, și după o analiză profundă și discuții să revină cu o formă care este sustenabilă”.

„Taxa pe lăcomie”, anunțată de Guvern. Cine sunt cei vizați

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.