Klaus Iohannis: Modificările care s-au făcut sunt fie inutile, fie toxice sau dăunătoare

Klaus Iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele României s-a arătat revoltat de adoptarea de către Parlament a modificărilor Codurilor Penale, spunând că trăim într-o ”dictatură a majorității”.

”Consider acest eveniment de-a dreptul revoltător. Este pur și simplu inadmisibil cum a transformat PSD-ul procedurile parlamentare și cum se acționează în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis într-o intervenție de la Palatul Cotroceni.

”Dictatura majorității este profund dăunătoare democrației. PSD-ul a trecut în timp-record Codul Penal prin Parlament cu un simulacru de dezbatere în Camera Deputaților. A reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil”, a mai spus președintele României.

Noul Cod penal a trecut fără probleme și de Camera Deputaților, cu 167 voturi ”pentru”, 97 ″împotrivă″⁣ şi 19 abțineri. Chiar dacă PSD și ALDE nu au avut majoritatea necesară în Camera Deputaților, reprezentanții minorităților naționale au votat ”în masă” pentru schimbarea legislației, care scapă de acuzațiile de abuz în serviciu aproape 3.000 de funcționari publici.

Klaus Iohannis face contestație la Curtea Constituțională

”Voi contesta la Curtea Constituțională acest act normativ. Și Codul de Procedură Penală va fi contestat. Modificările care s-au făcut sunt fie inutile, fie toxice sau dăunătoare. Am să folosesc toate mijloacele pentru a le contesta”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că va face declarații și despre conținutul mondificărilor Codurilor Penale în cel mai scurt timp.

Liviu Dragnea scapă de închisoare. S-a dat votul final pe Codul penal