Încă un caz de coronavirus vindecat în România

FOTO: Philippedelavie/Pixabay.com
FOTO: Philippedelavie/Pixabay.com

Femeia de 38 de ani din Timișoara, care a fost diagnosticată cu coronavirus, s-a vindecat. Al doilea test făcut în cazul ei a avut rezultat negativ la infectarea cu coronavirus, potrivit Digi24.ro.

De asemenea, vești bune sunt și în ceea îl privește pe bărbatul de 47 de ani care a fost mai întâi internat la Baia Mare și apoi a ajuns într-un spital din Cluj Napoca. Și la acesta testul a ieșit negativ. Deocamdată, cei doi rămân internați.

În România au fost confirmate până acum 6 cazuri de infecție cu coronavirus. Primul caz, un bărbat din Gorj, a fost deja externat pentru că s-a vindecat. Ieri au fost anunțate două noi cazuri, un adolescent de 16 ani din Timișoara și un bărbat în vârstă de 71 de ani, din Suceava.

Bărbatul în vârstă suferă de o boală cronică și fusese în Italia pentru un tratament medical. A fost preluat de centrul regional de la Iași și este acum internat la Spitalul de Boli Infecțioase.

La nivel național, în carantină instituționalizată se ală 38 de persoane, iar în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală sunt 11.311 persoane.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, într-o conferință de presă, că testele de identificare a coronavirusului au o curatețe de „99%” și că „nu prea dau rezultate false și că riscul ca un test să fie fals pozitiv este mic”.

De asemenea, Rafila a mai spus că în situația în care România va înregistra mai multe cazuri de infecție cu coronavirus, formele ușoare și medii vor fi tratate de acasă.

„O să se întâmple exact ca la gripă. Cazurile de gripă, formele uşoare şi medii, se tratează la domiciliu, cu medicaţie simptomatică. Sigur, dacă apar complicaţii, anunţi medicul de familie şi eşti transferat la spital.

Şi aici, dacă ai un număr mare de cazuri într-un timp scurt, cazurile uşoare şi medii vor fi tratate la domiciliu. Este un exemplu pe care îl au multe ţări”, a spus Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.