Cifrele coronavirusului: 11.000 de români sunt izolați la domiciliu

FOTO: Geralt/Pixabay.com
FOTO: Geralt/Pixabay.com

Pericolul unei posibile epidemii de coronavirus a transformat România într-o țară a izolaților la domiciliu.

Potrivit celor mai recente date, publicate de Grupul de Comunicare Strategică, în România sunt 11.311 persoane în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală, în timp ce 38 de persoane se află în carantină instituționalizată.

Până acum, pe teritoriul țării noastre au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu COVID-19, virusul nou și periculos originar din China.

Primul pacient depistat în România, un tânăr de 25 de ani din Gorj, s-a vindecat de boală, însă ceilalți cinci pacienți sunt în continuare internați, dar se află în stare bună.

Alți doi cetățeni români infectați cu coronavirus, în Japonia, au fost declarați vindecați și au fost externați, urmând să se întoarcă în țară.

Cifrele coronavirusului, în Europa

Cea mai afectată țară europeană este Italia. Aici au fost confirmate peste 2.500 de cazuri de coronavirus, iar pentru 80 de cetățeni infecția s-a dovedit a fi letală.

În Franța și Germania, numărul cazurilor este de aproximativ 200, în timp ce în Spania au fost confirmate 150 de astfel de situații, iar în Marea Britanie – 51.

În total, la nivel global au fost confirmate până ieri peste 93.000 de cazuri de infecție cu COVID-19. Numărul deceselor a sărit de 3.200, iar numărul persoanelor vindecate este de peste 51.000.

Coronavirusul la nivel mondial. Stare de urgență în SUA, pierderi uriașe în Italia, Marea Britanie vrea să închidă Parlamentul