Încă o decapitare în Franța, lângă o catedrală. Este a doua în mai puțin de 2 săptămâni

atac cu cuțitul nisa
Foto: Captură EuroNews / YouTube

Trei persoane au murit și alte câteva au fost rănite într-un atac cu cuțitul ce a avut loc joi, 29 octombrie, în orașul Nisa din Franța. Una dintre victime, o femeie, a fost decapitată, anunță Sky News.

Atacul a avut loc la catedrala Notre Dame din Nisa. Potrivit presei, suspectul a fost prins după 10 minute și dus la spital deoarece a fost rănit în timpul arestării.

Primarul orașului, Christian Estrosi, a declarat că o persoană a fost arestată și că atacul pare să fie de natură teroristă, notează BBC.

„Totul sugerează un atac terorist”, a scris el pe Twitter.

Primarul le-a spus reporterilor că suspectul repeta încontinuu „Allahu Akbar” („Dumnezeu e cel mai mare”) în timp ce primea îngrijiri medicale la fața locului.

Estrosi a mai spus că unul dintre cei uciși era îngrijitor la catedrală.

Autoritățile cred că suspectul a acționat singur.

Aceasta este a doua decapitare care are loc în Franța în mai puțin de două săptămâni. La data de 6 octombrie, profesorul Samuel Paty a fost ucis de un musulman în vârstă de 18 ani deoarece în timpul orelor de curs de „libertate de expresie” le arătase elevilor săi celebrele caricaturi cu profetul Mohammed publicate în revista „Charlie Hebdo”.

Noul atac vine în contextul relațiilor tot mai problematice dintre Franța și Turcia. Președintele turc, Recep Erdogan, le-a cerut concetățenilor săi să boicoteze produsele franțuzești după ce președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că Islamul se află într-o „criză la nivel mondial”. În Turcia au fost organizate proteste împotriva Franței și a lui Emmanuel Macron, însă în replică purtătorul de cuvânt al Guvernului francez a declarat că Franța nu va renunța la valorile sale, libertatea de expresie fiind una dintre acestea.