În culisele tragediei. Căpitanul avionului prăbușit cu 157 de oameni la bord ”a vrut să se întoarcă”

Sursa foto: Ethiopian Airlinesc / Facebook

Directorul executiv al companiei Ethiopian Airlines a declarat că pilotul cursei a cerut permisiunea de a se întoarce din zbor, din cauza unor ”dificultăți”.

Într-o conferință de presă susținută după prăbușirea zborului Ethiopian Airlines între Addis Abeba și Nairobi, care a dus la moartea tuturor celor 157 de persoane aflat la bord, CEO-ul Ethiopian Airlines a dezvăluit că pilotul cursei a simțit că ceva nu este în regulă.

CEO-ul Tewolde Gebremariam spune că pilotul-căpitan le-a spus controlorilor de la aeroportul Bole din Addis Abeba că are dificultăți și că cere permisiunea de a se întoarce la sol și a primit aprobare. Totuși, nu se știe ce s-a întâmplat apoi, în minutele rămase până la tragedie.

Avionul sosise duminică dimineață dintr-o cursă din Africa de Sud. ”Avionul avea mai mult de trei ore la sol față de momentul sosirii din Africa de Sud. A sosit fără nicio observație și a plecat [spre Nairobi – n.r.] fără nicio observație”, a spus Tewolde.

O imaginea publicată de cei de la Ethiopian Airlines îl arată pe CEO-ul Tewolde chiar la locul prăbușirii, în craterul format de căderea aeronavei Boeing 737 MAX.

149 de pasageri și 8 membri ai echipajului și-au pierdut viața după prăbușirea avionului la Bishoftu, oraș aflat la 60 de kilometri de capitala etiopiana Addis Abeba.

Potrivit primelor informații oferite de companie, se cunoaște că la bord se aflau:

32 kenyieni
18 canadieni
9 etiopieni
8 chinezi
8 italieni
8 americani
7 britanici
7 francezi
6 egipteni
5 olandezi
4 indieni
4 persoane cu pașaport ONU
3 ruși
2 marocani
2 israelieni
1 belgian
1 ugandez
1 yemenit
1 sudanez
1 togolez
1 mozambican
1 norvegian

Această listă cu naționalitățile victimelor urmează să fie re-actualizată.

Toate detaliile despre tragedia din Etiopia sunt AICI.