Un avion Boeing 737 cu 157 de oameni la bord s-a prăbușit

Sursa foto: youtube.com

Un avion Boeing 737 operat de compania Ethiopian Airlines s-a prăbușit duminică, 10 martie, în timpul unui zbor între Addis Abeba (Etiopia) și Nairobi (Kenya).

Potrivit primelor informații, la bord s-ar afla 157 de persoane (149 pasageri și 8 membri ai echipajului), notează BBC. Ulterior, un purtător de cuvânt al Ethiopian Airlines a anunțat că toate persoanele de la bord au decedat. Erau la bord oameni din 33 de naționalități diferite. Numele victimelor nu au fost dezvăluite încă.

Noi dezvăluiri despre prăbușirea avionului Boeing 737 MAX cu 157 de oameni la bord:

În culisele tragediei. Căpitanul avionului ”a vrut să se întoarcă”

Tragedia a avut loc la ora locala 8:44, în ziua de duminică, 10 martie, la doar câteva minute după ce avionul a decolat de pe aeroportul capitalei etiopiene

Anunțul tragediei a fost făcut de premierul etiopian Abiy Ahmed, care a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și întregului popar, pe Twitter.

Compania Ethiopian Airlines a reacționat public printr-un comunicat, în care se arată că operațiunile de căutare a epavei și de salvare a eventualilor supraviețuitori sunt în derulare. Locul prăbușirii este un teren din apropierea orașului Bishoftu, aflat la circa 60 de kilometri sud-est de capitala Adis Abeba.

În comunicat nu se menționează numărul victimelor și este încă neclar ce a cauzat tragedia.

”Angajați ai companiei Ethiopian Airlines vor fi trimiși la locul accidentului și vor face tot ce este posibil pentru a ajuta serviciile de urgență”, se arată într-o declarație.

Ce naționalități aveau cei de la bord

Până acum, informațiile oferite de Ethiopian Airlines arată că la bord se aflau:

32 kenyieni
18 canadieni
9 etiopieni
8 chinezi
8 italieni
8 americani
7 britanici
7 francezi
6 egipteni
5 olandezi
4 indieni
4 persoane cu pașaport ONU
3 ruși
2 marocani
2 israelieni
1 belgian
1 ugandez
1 yemenit
1 sudanez
1 togolez
1 mozambican
1 norvegian

Alte mari accidente ale Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines este una dintre cele mai mari și mai apreciate companii aeriene din Africa. Înainte de acest accident, compania avea un scor de siguranță destul de bun, chiar dacă în urmă cu nouă ani, în 2010, un aparat al companiei s-a prăbușit în Marea Mediterană la scurt timp după decolarea din Beirut. 90 de oameni au murit atunci.

O altă prăbușire a unui avion al companiei a avut loc în noiembrie 1996, când aparatul de zbor a fost deturnat de trei etiopieni care cereau azil în Australia. După o vreme, unul dintre motoarele aeronavei s-a oprit, după ce a rămas fără combusibil, iar piloții au încercat o aterizare de urgență pe apă. Avionul a lovit însă un recif de corali din Oceanul Indian, iar 123 dintre cei 175 de oameni de la bord au murit.