În cât timp a reușit să prăjească ouă la soare un lector universitar

FOTO: Mihai Enescu/Facebook
FOTO: Mihai Enescu/Facebook

Temperaturile ridicate l-au provocat pe un lector de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Mihai Enescu, să prăjească ouă, într-o tigaie, fără foc, doar pusă pe nisipul încins și încălzită de soare.

Scopul a fost de a atrage atenția asupra fenomenului de deșertificare în zona Olteniei.

„Îi invit pe cei care încă contestă importanța pădurilor de salcâm din nisipurile Olteniei la 2 ouă! Azi, a fost vreme bună de gătit”, a scris Mihai Enescu într-o postare pe Facebook, alături de mai multe poze în care a surprins cum se prăjesc ouăle într-o tigaie fără foc.

Pentru experimentul său a folosit și un termometru care a înregistrat temperatura din tigaie. A urcat treptat până a ajuns la 78 de grade Celsius.

Mihai Enescu a spus că doar în Dolj există 100.000 de hectare de nisip și că o soluție pentru fixarea solului este împădurirea cu salcâmi. Speră ca, în curând, să se mai reușească împădurirea unei suprafețe de 4.000 de hectare în zona localității Mârșani, acolo unde cea mai mare dună de nisip are 18 metri înălțime.

Cea mai mare temperatură din lume

Cea mai mare temperatură din România

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.