Imagini superbe din România, cu 2 zimbri care se luptă în zăpadă | VIDEO

Sursa: Romsilva - Parcul Natural Vanatori Neamt / Imagini de Lica Balmoj

Administratorii Parcului Natural Vânători Neamț au publicat pe rețeaua de socializare Facebook două videoclipuri în care 2 zimbri sunt surprinși în timp ce se luptă.

Înființat în anul 1999, Parcul Natural Vânători Neamţ se află în nordul judeţului Neamţ, la granița cu Suceava, cu precădere în raza comunelor Agapia, Bălţătești, Brusturi, Crăcăoani, Vânători Neamţ, Răucești, Boroaia (județul Suceava) și a orașului Târgu Neamţ.

Parcul se întinde pe versantul estic al Munţilor Stânişoarei, subdiviziunea Munţii Neamţului (în partea estică a Carpaţilor Orientali), şi peste Subcarpaţii Neamţului (aflaţi în cadrul Subcarpaţilor Orientali).

Suprafaţa parcului este de 30,631 ha, din care 26,351 ha pădure, se arată pe siteul parcului.

Zimbrul (Bison bonasus), este cel mai mare mamifer terestru din Europa, ajungând să cântărească până la 1.000 de kilograme și să aibă o înălțime la greabăn chiar și peste 1,9 metri.

Pentru anul 2019, România a raportat o populație de 110 – 140 de zimbri către Comisia Europeană.

Din cauza vânătorii excesive, a braconajului, dar și a reducerii și a fragmentării habitatului, zimbrul a dispărut din România acum mai bine de 200 de ani.

Însă, treptat, el a fost reintrodus în țara noastră. În anul 1958, două exemplare de zimbri din Polonia au fost aduse în rezervația de la Hațeg, județul Hunedoara. La ora actuală, în România trăiesc zimbri și în Rezervația de Zimbri „Dragoș-Vodă” din comuna Vânători-Neamț, județul Neamț, precum și în munții Țarcu (Poiana Ruscă), aproape de comuna Armeniș din județul Caraș-Severin.

V-ar putea interesa și: Animale sălbatice din România

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.