Icoana Angelinei Jolie lăcrimează în România: „Uite, Nelu, minune de la Dumnezeu!”

În urmă cu doi ani, pe scoarța unui copac din localitatea ialomițeană Grivița oamenii au descoperit chipul lui Isus Hristos. În următoarele zile a început un adevărat pelerinaj la „copacul sfânt”. Au venit să vadă „minunea” oameni și din alte orașe.

Au apărut chiar și localnici care au observat cum a avut loc minunea. „O lumină roșie a coborât din ceruri și a lovit copacul. Mi-a povestit un vecin cum s-a întâmplat totul”, povestea un pelerin în fața camerelor de luat vederi.

După câteva zile s-a aflat că autorul „minunii” e un bărbat dintr-o localitate vecină, care a vândut pepeni lângă copac. „Am râs de n-am mai putut când au dat ăștia la televizor. Nu e domnule nicio minune, eu am făcut desenul! Am văzut copacul și am zis să desenez un Isus pe el, pentru clienți. Și s-au oprit oamenii, s-au pozat cu el și mai cumpărau și pepeni”, a declarat Dumitru Bărzoi, autorul desenului.

De curând, o femeie a spus că i-a apărut chipul părintelui Arsenie Boca pe pardoseală, iar în localitatea Pușcași din Vaslui se face pelerinaj la o un tablou cu Arsenie Boca care lăcrimează.

„Referitor la icoana de la Pușcași este nevoie de răbdare, înțelepciune și credință. Dacă este ceva de la Dumnezeu, va continua și va dăinui, dacă nu este de la Dumnezeu, se va stinge. Este de dorit să evităm senzaționalul trecător și să căutăm pe Dumnezeu, pe Maica Domnului și pe sfinții Bisericii, dar și lucrarea minunată mai întâi prin credință, apoi smerenie și responsabilitate pentru ce primim, bine știind că în orice caz Dumnezeu dorește doar binele omului”, a afirmat protopopul de Vaslui, preotul Adrian Chirvase.

Jurnaliștii de la Observator Antena 1 au testat să vadă cât de credulă e lumea atunci când vine vorba de icoane care lăcrimează. Au luat o poză cu Angelina Jolie pe care au modificat-o un pic, să aibă o imagine apropiată de cea a unei călugărițe.

Apoi au înrămat-o, au picurat pe poză mir și au mers prin oraș, cu camera ascunsă, să o prezinte credincioșilor pe cuvioasa Epiteta din Grecia, icoana care plânge.

Mulți au crezut, alții au observat că e o făcătură. Iată reacțiile oamenilor în acest clip:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.