Harta județelor din România unde sunt cazuri de coronavirus

coronavirus virus
Foto: TheDigitalArtist / pixabay.com

Până în acest moment (sâmbătă, ora 18.15), în România au fost confirmate 109 cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, numărul de cazuri confirmate la nivelul fiecărui județ (și la nivelul capitalei) este următorul:

București – 31
Hunedoara – 18
Timiș – 13
Constanța – 7
Iași – 5
Covasna – 4
Caraș Severin – 4
Dolj – 3
Brașov – 3

Mehedinți – 2
Mureș – 2
Gorj – 2
Cluj – 2
Olt – 2
Neamț – 2

Bacău – 1
Buzău – 1
Bihor – 1
Galați – 1
Maramureș – 1
Suceava – 1
Vrancea – 1
Ilfov – 1
Prahova – 1

Restul județelor nu au cazuri confirmate până acum (sâmbătă, ora 18.15).

harta coronavirus românia
Sursa: Institutul Național de Sănătate Publică

Legenda pentru interpretarea hărții:

La nivel național, 14.573 de persoane se află în izolare la domiciliu, iar 2.652 de persoane se află în carantină.

În Italia, țara europeană cea mai afectată de pandemia de COVID-19, numărul deceselor a sărit de 1.000, ajungând ieri la 1.016. Iar numărul total de îmbolnăviri la nivel național a ajuns la peste 15.000.

Foarte afectate sunt și Spania, Franța și Germania. În Spania, numărul deceselor de până acum este de 87, iar numărul de infecții a ajuns la 3.148.

În Franța, țară care a decis ca de luni să închidă toate școlile, grădinițele, liceele și universitățile, numărul de infecții a ajuns la 2.876, iar numărul deceselor la 61.

În Germania s-au înregistrat mult mai puține decese, deși numărul de îmbolnăviri este aproximativ același cu cel din Franța: 2.750 de cazuri, numai 6 decese.

La nivel mondial, s-au înregistrat până acum 134.918 cazuri și 4.989 de decese.

Din fericire, în China, țară unde a izbucnit epidemia, se înregistrează în fiecare zi tot mai puține cazuri noi de îmbolnăviri. De exemplu, ieri, în China au fost identificate numai 21 de cazuri noi.

Foto: TheDigitalArtist / pixabay.com

 

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.