Femeie mutilată de falsul medic. „Are și o complicație: necroză de areolă”

pacientă mutilată medic italian
Foto: Mattew Mode / Radu Ionescu / Instagram Stories

Chirurgul Radu Constantin Ionescu de la secția de Chirurgie Estetică și Reparatorie din cadrul Medlife a prezentat astăzi mai multe imagini cu o femeie care a fost mutilată de falsul medic italian ce a profesat în mai multe clinici private din România, păcălind autoritățile române.

Medicul român a publicat imaginile pe Instagram Stories cu acceptul pacientei.

Operația de implant mamar cu mastopexie a avut loc în urmă cu 7 luni și a dus la necroză de areolă.

„Situația acestui impostor este mult mai gravă decât a prezentat-o presa. Și aici mă refer la mutilările pe care le-a efectuat în urma practicării medicinei fără drept. Astăzi am să vă prezint un caz al unei paciente care a venit la mine în cabinet pentru a încerca să rezolve situația lăsată de acest impostor: o mutilare în urma unei operații de augmentare cu mastopexie”, povestește Radu Ionescu.

„Vreau să îi mulțumesc pe această cale pacientei pentru că a acceptat să îi public pozele. Singura rugăminte a dânsei a fost să informez potențialele paciente de chirurgie plastică că este extrem de important să se informeze serios asupra medicului care va practica intervenția chirurgicală. Pe lângă rezultatul dezastruos estetic pe care îl are, are și o complicație locală care se numește necroză de areolă. Practic, în urma actului chirurgical se întrerupe vascularizația zonei pigmentare a sânului, determinând la nivelul acestuia o zonă cicatricială, mutilantă, extrem de greu de rezolvat chirurgical într-un timp ulterior. Se recomandă să se aștepte până la un an de zile și atunci se vor încerca niște manevre chirurgicale de reconstrucție a acestei zone. Dacă nu, vom încerca printr-un tatuaj să remediem situația locală”, a mai explicat el.

Imaginile pot fi văzute aici.

Falsul medic italian, despre care presa din Italia a scris că are doar 8 clase, a fost reținut astăzi în timp ce încerca să treacă granița în Ungaria. El a practicat ilegal profesia de medic în România deoarece nu a primit niciodată aviz din partea Colegiului Medicilor.

În ciuda acestui fapt, 4 clinici din țară i-au permis să intre în sala de operație.

Cazul său a fost prezentat de echipa de investigații de la ziarul „Libertatea”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.