Femeie din Marea Britanie, condamnată după ce a dat 150 de examene auto în locul altor persoane

fraudă examen auto marea britanie
Sursa: TARIAN (via BBC)

O femeie din Marea Britanie a fost condamnată la închisoare după ce de-a lungul timpului a dat examenul auto în locul a 150 de persoane, relatează BBC.

În vârstă de 29 de ani, Inderjeet Kaur din Llanelli, Carmarthenshire, a susținut aproximativ 150 de teste teoretice și practice în locul altor candidați între anii 2018-2020.

Ea și-a recunoscut faptele și a fost condamnată la 8 luni de închisoare.

Potrivit poliției, Kaur susținea testele în locul persoanelor care nu stăpâneau limba engleză. Ea a dat examenele în Swansea, Carmarthen, Birmingham și Londra.

Inspectorul de poliție Steven Maloney a declarat că faptele comise de Kaur au fost motivate de lăcomie.

„Fraude de acest fel reprezintă un pericol major pentru publicul general”, a mai comentat el.

Cum se fraudează examenul auto în România

În urmă cu 3 săptămâni, procurorii au anunțat că au descoperit o amplă rețea care pusese la punct o metodă elaborată pentru fraudarea examenului de permis auto în județul Brașov.

În perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor școli de șoferi, își stabileau reședința pe o perioadă de un an în județul Brașov, cu scopul de a parcurge cursurile unor școli de șoferi.

Apoi, persoanele puteau participa la proba scrisă pentru a obține permisul de conducere.

Mai exact, în ziua derulării probei teoretice la examenul propriu–zis, în sală era prezent un candidat fals, înscris legal, iar care pe timpul examenului teoretic le comunica candidaților răspunsurile corecte.

Sumele de bani oferite de cei care doreau să obțină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse între 2.500 și 5.000 de euro pentru fiecare permis obținut.