Falsul medic italian și-a operat și iubita. Ce spune aceasta despre el

Matteo Politi, într-una dintre operații
Matteo Politi, într-una dintre operații

Matteo Politi, italianul care s-a dat medic în România, acuzat că a participat la intervenții de chirurgie plastică fără să aibă calificare în acest domeniu, și-a operat și iubita.

Aceasta vrea să depună mărturie în favorea iubitului ei, are încredere în el și spune că este „un medic excelent”.

Potrivit Știrileprotv.ro, italianul a deschis o procedură de mediere prin care speră să obțină libertatea și un certificat de bună purtare.

Politi este în continuare convins că nu a făcut nimic ilegal, însă este dispus să le ceară iertare celor care îl acuză de înșelăciune.

Chiar dacă foștii pacienți l-ar ierta și și-ar retrage plângerile, italianul nu poate scăpa de acuzațiile de fals, uz de fals și exercitarea unei profesii fără drept.

Judecătorii au decis ca Matteo Politi să rămână în arest prevenitiv. Între timp a venit un răspuns și de la Facultatea de Medicină din Pristina, acolo unde italianul spunea că a studiat. Reprezentanții instituției de învățământ au transmis că acesta nu a studiat la ei.

Timp de un an, falsul medic de chirurgie plastică a colaborat cu cinci clinici din București.

O asistentă de la una dintre clinicile din România, care era prezentă în sala de operație, la o intervenție de înlocuire a unor implanturi mamare, a observat că acesta nu știa nici măcar să se spele corect pe mâini.

Acesta a prezentat o diplomă de absolvent al Facultății de Medicină din Kosovo între 2007 și 2013. Însă în 2011, acesta fusese condamnat în Italia pentru că furase identitatea unui medic cardiolog. De asemenea, presa italiană scria în 2010 că acesta nu a absolvit nici bacalaureatul.

După acest caz, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat controale la clinicile private de sănătate. De asemenea, aceasta a mai spus că se încearcă implementarea unui sistem de monitorizare a activitățile medicale din România.

Aceasta a explicat că, în prezent, autorizarea cabinetelor şi a clinicilor se face de către direcţiile de sănătate publică, dar în ceea ce priveşte respectarea normelor igienico-sanitare şi a circuitelor.

„Vom introduce expres obligativitatea ca la obţinerea autorizaţiei de funcţionare să se depună şi un document, un dosar, privind calificarea personalului, pentru că noi, ca şi minister, suntem responsabili de siguranţa actului medical”, a mai spus Pintea.

Zilele trecute, un alt fals medic, cu diplome contrafăcute, a fost descoperit. De data aceasta la stat, la Spitalul Județean Ilfov. Medicul, o femeie, făcea parte de mai mulți ani din cadrul voluntarilor. Deși la dosar avea o diplomă care arăta că ar fi absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, în realitate ea a reușit să facă doar nouă clase. Detalii aici.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.