Falsul medic rezident are doar 9 clase și nici măcar nu a dat Capacitatea

raluca daniela bîrsan
Raluca Daniela Bîrsan (dreapta), alături de o colegă din spital. Fotografia a fost postată pe Facebook în decembrie 2016, alături de descrierea „Ne pregătim să operăm”. Foto: Libertatea

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov nu doar că nu a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, așa cum susținea. Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar Bacalaureatul și nu a dat nici Capacitatea. După ce a intrat la un grup școlar industrial cu media 1,68, ea s-a retras definitiv din școală în clasa a IX-a, dezvăluie jurnaliștii de investigație de la „Libertatea”.

Media ei pe clasele V-VIII a fost de 6,72. În acea perioadă, pentru admiterea la liceu ponderea examenului de capacitate era de 75%, iar media gimnaziului de 25%.

Deoarece nu a dat examenul de Capacitate, Raluca Bîrsan a obținut o medie generală de doar 1,68 la admiterea în liceu și a fost repartizată la un grup școlar industrial, Unirea, din Capitală: Școala de Arte și Meserii.

A fost repartizată într-o clasă cu profil electromecanic, profil la care doar 4 elevi dintre cei veniți în acel an, 2003, luaseră examenul de capacitate. Grupul Școlar Industrial Unirea era cunoscut drept una dintre cele mai slabe unități de învățământ din Capitală, când venea vorba de rata promovării la Bacalaureat, mai notează „Libertatea”. De exemplu, în 2008, doar doi elevi de la acest liceu au luat Bac-ul.

„De acolo s-a retras în clasa a IX-a, când dispare din statistica Ministerului Educației”, a declarat o sursă oficială pentru „Libertatea”.

Ziarul a publicat astăzi și alte mărturii ale unor femei care au fost consultate, cusute și bandajate după operațiile de cezariană de Raluca Bîrsan, falsul doctor care a făcut școală doar 9 clase și care și-a inventat apoi diploma de licență de la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Paciente care au fost operate la Spitalul Județean de Urgență Ilfov, din 2016 și până în 2018, au declarat, fără excepție, că „Raluca Bîrsan a fost mâna a doua în operația pe care mi-a făcut-o doctorița Dragu”. Unele au spus că au fost cusute de falsa rezidentă, altele că aceasta le-a pansat și s-a ocupat de ele în zilele următoare.

”Când am citit articolele despre impostorul Matteo Politi m-am minunat și m-am indignat, dar acum sunt de-a dreptul șocată, deoarece chiar mă număr printre pacienții medicului fals de la Spitalul Județean Ilfov. Femeia aceasta a fost mâna a doua la operația mea, a ținut pensa și la sfârșit ea a fost cea care a aplicat bandajul și tot ea a venit a doua zi să-l schimbe”, a povestit pentru sursa citată o femeie care a născut prin cezariană în mai 2018 la Spitalul Județean Ilfov.